Punjenje auto klima i dezinfekcija unutrašnjosti vozila

OZONIRANJE

Najpopularnija metoda dezinfekcije unutrašnjosti vašeg automobila je ozoniranje. Ozon je daleko efikasniji od hlora – prema nekim istraživanje i do 50 puta, pa se ovim postupkom odlično uklanjaju brojni neprijatni mirisi ,plesan, trulež, duvanski dim, gorivo, kao i neprijatni mirisi iz klima uređaja. Takođe se eliminišu brojni alergeni, virusi i bakterije.
Autoklinika ne misli samo o zdravlju Vašeg automobila, nego i o Vašem zdravlju!

PUNJENJE AUTO KLIMA

Gubitak gasa u sistemu auto klimatizacije smatra se tehnološki i funkcionalno prihvatljivim kada se kreće u granicama između 2% i 5% na godišnjem nivou. Klima u vašem automobilu je kompleksan sistem, sastavljen iz nekoliko segmenata koje povezuju spojevi koji konstantno trpe visok pritisak. Iz tog razloga dolazi do gubitka gasa u sistemu auto klimatizacije. Gubitak freona doprinosi opadanju intenziteta hlađenja kompresora i povrata ulja, nakon čega može uslediti pregorevanje kompresora, pa čak i potpuno uništenje sistema. Iz tog razloga savetuje se kompetan servis auto klime minimum jednom godišnje. 

Naš servis nudi uslugu punjenja ili dopune auto klima gasom visokog kvaliteta. Ovu uslugu u potpunosti realizujemo u skladu sa specifikacijama, tehničkim karakteristikama, tipom i modelom vašeg vozila, tako što auto klime punimo precizno definisanom količinom freona. Koristimo isključivo visokokvalitetni gas-freon R1234YF i R134a koji je u potpunosti bezbedan za zdravlje čoveka i poštuje načela očuvanja i zaštite prirodnog okruženja.

Inovativne servisne mašine i stručan tim naših mehaničara osiguraće najpouzdaniji servis klime na vašem automobilu. Zbog optimalnih uslova za rad auto klime savetujemo da uvek vodite računa o količini gasa u kompresoru – nedostatak gasa oštećuje kompresor, dok višak gasa značajno umanjuje performanse kompresora.

Proces punjenja sistema za klimatizaciju automobila je kompleksan i obuhvata sledeće aktivnosti:

-Vakumiranje sistema auto klime u službi čišćenja sistema od nekondezujućih gasova i vlage

-Punjenje auto klime odgovarajućom količinom ulja

-Punjenje auto klime freonom, kojem pristupamo individualno na bazi specifikacija vašeg automobila

-Aktivacija sistema klimatizacije automobila i provera performansi na licu mesta radi vašeg maksimalnog komfora tokom vožnje

Back to Top